« Draadloze concurrentie voor breedband in Brussel »

demorgen.be – Clearwire, het Belgische telecombedrijf dat in Brussel een draadloos LTE-netwerk wil aanleggen, heet vanaf december B.Lite. Het bedrijf wil een 30Mbps-verbinding gaan leveren, al kunnen smartphones geen gebruik maken van de technologie, die ook wel 3.9G wordt genoemd.

Clearwire, het bedrijf dat in de hoofdstad een wimaxnetwerk exploiteerde, werd in 2009 gekocht door telecomondernemer Max Heilbron. Volgens Heilbron is zijn bedrijf momenteel bezig de bestaande antenneposities van Clearwire te voorzien van LTE-apparatuur, waarna B.Lite in de loop van het jaar mobiel internet zal gaan aanbieden op de 3,5GHz-frequentie.

Concurrentie
Heilbron zegt dat de LTE-abonnementen van B.Lite moeten gaan concurreren met breedbandinternet van providers als Belgacom en Telenet. Hij belooft tegenover De Tijd dat zijn prijzen lager zullen zijn dan de huidige ‘te dure’ internetabonnementen, en dat er voor 30 euro per maand ‘onbeperkt’ gesurft kan worden. De gemiddelde snelheid zou rond de 30Mbps moeten liggen. Verder wil B.Lite ook VOIP-pakketten gaan aanbieden.

Geen smartphones
Ondanks dat B.Lite scherpe prijzen belooft, is de gebruikte LTE-frequentie van 3,5GHz onbruikbaar op de huidige smartphones met 4G-ondersteuning. Notebooks en sommige tablets hebben een 4G-dongle nodig om van het LTE-netwerk gebruik te kunnen maken, net zoals bij wimax het geval was.

Uitbreiding
Heilbron zegt nog van plan te zijn om LTE naast Brussel ook in een niet nader genoemde Vlaamse stad te gaan aanbieden, al kan dat alleen als hij extra investeerders weet te vinden.

Publicités
Cet article a été publié dans Actions / nouvelles de Bruxelles. Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s