Minister Grouwels wil Wifi in parken en metrostations

Minister van Informatica Brigitte Grouwels (CD&V) wil draadloos internet aanbieden in Brusselse parken en metrostations. Alle basisscholen krijgen ook een ICT-klas. Verder komt er een website waar u een put in de straat kan melden.

Minister Grouwels heeft haar informaticaplan voor de rest van de regeerperiode uit de doeken gedaan. Ze zet vooral in op de verbetering van de communicatie tussen de burgers en de overheid. « We willen echt op de voorgrond treden als een overheid die ICT (Informatie- en communicatietechnologie) wil ontwikkelen, » aldus de minister. « Brussel moet de hoofdstad van de ICT worden. »

Heel wat nieuwe internettoepassingen moeten daarvoor zorgen. Zo komt er eind dit jaar een website waar inwoners putten in de weg kunnen melden via een centraal elektronisch loket. Eerder was ook al aangekondigd dat stedenbouwkundige aanvragen online opgevolgd kunnen worden.

Minister Grouwels wil al die toepassingen ook voor een zo breed mogelijk publiek toeganklijk maken. « Alle basisscholen in Brussel worden uitgerust met een ICT-klas en we willen het internet beter toegankelijk maken in de openbare ruimte, bij voorbeeld in parken en metrostations. » Vandaag is dat al het geval op enkele universiteitscampussen.

Grouwels beschikt deze legislatuur over 240 miljoen euro om al die projecten te realiseren.

Bron:
Brusselnieuws.be

Cet article a été publié dans Actions / nouvelles de Bruxelles. Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s