1 oktober 2011: Elektromagnetische wandeling in Sint-Joost-ten-Node

Zaterdag 1 oktober 2011, 14u
Start: Houwaertplein

Maakt ook u zich zorgen over het grote aantal gsm-antennes in de stad en de elektromagnetische straling die ze uitzenden? Vraagt ook u zich af wat de effecten zijn op de gezondheid? Waar in Sint-Joost staan deze antennes opgesteld? En wist u dat er ook micro-antennes zijn die verstopt worden op straatniveau?

Om een licht te werpen op deze vragen organiseert het burgercollectief ‘De-mobilisatie’ haar vierde ‘elektromagnetische wandeling’, in samenwerking met de Ligue des droits de l’Homme, Het Huis voor Stadsvernieuwing vzw en Inter-Environnement Bruxelles.

Tijdens deze wandeling, waarop iedereen welkom is, zullen we tonen waar in Sint-Joost de antennes voor mobiele telefonie geplaatst en verstopt staan. Aan de hand van twee meettoestellen zullen we meten hoeveel straling ze uitzenden.

Het doel van de wandeling is ook om in begrijpelijke taal de verschillende aspecten van de stralingsproblematiek toe te lichten: de impact op de gezondheid, de wetgeving en de bestaande blootstellingsnormen, elektrogevoeligheid, de sociale aspecten, etc.

(De uitleg tijdens de wandeling wordt gegeven in het Frans maar Nederlandse vertaling is beschikbaar op aanvraag.)

Inschrijving niet verplicht maar nuttig: retouraufilaire@gmail.com

Help ons mee deze informatie te verspreiden door het afdrukken van deze flyer in 3 talen (recto verso, in 2 te knippen/snijden).

Publicités
Cet article a été publié dans Actions / nouvelles de Bruxelles, Balades électromagnétiques. Ajoutez ce permalien à vos favoris.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s